19 Ocak 2011 Çarşamba

17. Gün

Günaydınlar canlarım :) (Ben yazıyı sabah yazıyorum diye siz de sabah okuyor olmak zorunda değilsiniz ya neyse artık böyle girdik bir kere) Keyifler nasıl? Herkes iyidir umarım. Benim bu coşkun halimden anlaşılacağı üzere ben de iyiyim. Aslını isterseniz ekstra bir durum yok. Tartıldım da kilo verdim diye de görmedim kendimi. Sadece iyiyim bu gün.

Dün akşam üstü kötüydüm aslında. Şöyle ki pazartesi akşamı yemeğimi yapmıştım, salı akşamı eve geldiğimde ısıtıp yiyecektim. Bunu düşündükçe mutlu oldum dün, eve gittiğimde yemek derdi yok diye. Gelin görün ki başka bir derdim varmış o açlık! Dün işten eve gidene kadar ki bir saatlik sürede nasıl acıktım bilemezsiniz. Başım falan dönmeye başladı açlıktan oysaki akşam üstü ara öğünlerimi yapmıştım bu kadar feci durumda olmamam gerekirdi. Neyse eve gittiğim gibi yemeğimi ısıttım ve yedim. Fakat o kadar çok acıktığım için öncelikle porsiyonum biraz fazla kaçtı sonrasında da midem doyduğu halde beynim doymadı. Sürekli kendimi mutfağa attım. 2 kere yoğurt dondurması, 1 parça bol kakaolu çikolata yedim, 1 şişe light gazoz içtim bir de 3-4 tane kaju atıverdim ağzıma. Dişime uygun bir şeyler daha bulsam neler yerdim kim bilir. Korktum kendimden bir an için diyetten çıkacağımı sandım. O zaman anladım gerçekten diyet yapmadığım zamanlarda kendime neler yaptığımı. Çoğu zaman fazla yememek adına kendimi aç bırakıyordum sonra da böyle doyamayacağım, yine aç kalacağım korkusuyla doyduğum halde saldırıyordum her şeye. Bu yüzden altı öğün yememizi söylüyorlar, bu yüzden aç kalmayın diyorlar burası kesin. Çünkü bu zamanlarda iş fiziksel açlıktan çıkıp duygusal açlığa giriyor. Ki duygusal açlık bastırılması daha zor olan bir açlık.

Siz de benim yaşadığım gibi bir açlık krizi yaşamamak için dikkat edin ve sakın aç bırakmayın kendinizi. Ben öğle yemeklerimde tavuk yemekten şaşmamaya kadar verdim. En uzun süre beni tok tutan ve kan şekerimi böyle aniden düşürmeyip beni krizlere sokmayan bir besin olarak diyetimin kralı olarak tavuğu ilan ediyorum. (yoksa kraliçe mi demeliydim.) Bu arada bu yaşadığım kriz halinin regl olmamla bir bağlantısı olabilir mi bilemem. Bu da aslında göz önünde tutulması gereken bir konu.

2 yorum:

  1. regl dönemini atlatınca normale döneceksin üzülme:D
    takipteyim:)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Simlacım, ben de öyle olmasını ümit ediyorum :))
    Takipte olmana sevindim, her zaman beklerim :))

    YanıtlaSil