28 Mart 2011 Pazartesi

İstek Parça

Selinka ve Denizkızı diyet listesinin paylaşımı konusunda ısrar edince daha fazla dayanamıyorum. (ben de böyle okuyor olsam listeyi isterdim sanırım) Kızlar inan sizi yanlış anlamıyorum derdim daha çok kimseyi yanlış yönlendirmemek. Listeyi paylaşırım tabi yazarım buraya sonuçta bana özel değil ama sonra bir diyetisyen, beslenme uzmanı gelip bana kızmasın "Sen kimsin de böyle liste veriyorsun!" diye :)

Bu liste yıllar evvel arkadaşım dr. kontrolünde diyet yaparken doktorun diyeti hızlandırmak için verdiği bir listedir. Liste doktor tarafından verilmiştir fakat arkadaşım için yazılmıştır. Ben uyguladım bana da uydu ama size uymazsa onu bilemeyeceğim.

Kızlar Dikkat şok diyetin esas listesine ulaştım ve hatırladığımdan daha farklı bir kaç şey varmış, keşke daha önce bulsaymışım listeyi bana da değişiklik olurdu neyse onları farklı olarak yazdım dikkatinizi çeksin diye :) ( Selinka belki bu hali ile sen de yapabilirsin )

Kahvaltı : 1 haşlanmış yumurta + 1 dilim light ekmek + 1 normal boy domates + şekersiz çay/kahve 
Ara öğün : 1 porsiyon meyve 
Öğle yemeği : 1 küçük kutu ( 80 gr ) yağı süzdürülmüş ton balığı (isterseniz light tüketebilirsiniz yağsız olarak)
veya 
4  adet ızgara köfte
veya
avuç içi büyüklüğünde ızgara tavuk
+ havuçsuz yağsız salata (limon olabilir tabi ki) 
 + 2 dilim light ekmek 
Ara öğün : 1 kutu meyveli yoğurt (ben sadece light yoğurt tükettim şekerimi zıplatmamak için)
Akşam yemeği : Öğle yemeğinin aynısı veya 2 domates + 1 biber + 1 yumurtadan yapılmış menemen ve 1 dilim light ekmek
+ havuçsuz yağsız salata (limon olabilir tabi ki)

Öğünlerin arasında 1,5 - 2 saat olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Ve tabi ki en az 2 lt su içilecek :) Gün içinde yine şekersiz çay/kahve tüketimi serbest... (Ben son yaptığımda günde 2 fincan yeşil çay içtim, normalde de içiyorum ya neyse)

Bu diyet SADECE 2 GÜN yapılacak bir diyet olup 2 ayda bir kereden fazla yapılmaması önerilmekte. Sürekli yapılacak bir beslenme düzeni değil zaten çok kolay da değil. Hani tok tutarak kilo verdiren bir liste değil gerçekten açlığı hissettiğiniz bir liste ama zaten amaç rutini kırarak metabolizmaya hız kazandırmak ve kilo verme sürecine devam edebilmek.

Eğer bir dr. bu yazıyı okuyorsa kusura bakmasın biz böyle kendi aramızda laflıyoruz, kızlar bana çaya gelmişlerdi o arada verdim listeyi gibi düşünün ;)

6 yorum:

  1. zor degilmiş ama ben kadar cok diyet yapan birisi icin bayagı zor ki dayanamadıgım tek şey ton balıgı.sevmiyorum,sevemedim canım. ama ince duygun ve düşünceli haline cok teşekkür ederim ayrıca bizden başka kimsecikler yok buralarda caydayız sohbetteyiz sevgilerimle canım

    YanıtlaSil
  2. Selinka bir kaç ekleme yaptım belki böyle daha çok uyar sana :)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler bizle paylaştığın için,zayıflamam durduğunda uyulacak bir listem var :)

    YanıtlaSil
  4. rica ederim hayalci :) işe yaradıysa ne mutlu bana :)

    YanıtlaSil
  5. Listeni bizimle paylaştığın için ben de çok ama çok teşekkür ederim.Süpersin.Hem aman aman bir aykırılık da yok listede gözümüzü korkutacak.Ben cumartesi-pazar uygulayacağım.
    Sevgilerimle,
    Denizkızı

    YanıtlaSil
  6. Rica ederim canım.. Ben de listenin şu hatırlamadığım yerlerini daha öcne bulsaydım benim için daha kolay olabilirdi. ben baya aç bırakmışım kendimi şimdi buradan onu anlıyorum :))
    kolay gelsin bakalım inşallah sen de başarılı olursun :)

    YanıtlaSil