28 Nisan 2011 Perşembe

Şaşırıyorum

Halamın karşı komşusu ile karşılaştım geçen gün işten gelirken. Selamlaştık 1 dk. kısacık konuştuk.
Dün halam diyor ki, "sen karşı komşuyla karşılaşmışsın, o bile söyledi senin ne kadar kilo verdiği"
"Yok artık!" dedim. Kadın beni hepi topu 3-4 kere gördü aylar evvel. O sırada da üzerimde montumla falan toplasan 1 dakikayı geçmeyen bir sohbet yaptık. Nasıl bir fark var anlamadım gitti :)

Şimdi ben bunları yazınca kızmayın. "Oh tabi sen verdin kiloları, bize nispet yapıyorsun" diye. İnanın ben o kadar şaşırıyorum ve seviniyorum ki sizlerle paylaşmadan duramıyorum. Ben hala hedeflediğim kiloda olmadığım için bana kilo verememişim gibi geliyor, daha doğrusu daha son durağa ulaşmadığım için mola vermek için durduğum istasyondakilerin bana "hoşgeldin" demesi garibime gidiyor. "Daha yolum var, sadece dinleniyorum şu anda" demek istiyorum hepsine, diyorum da. Ama onlar her seferinde "Bu kadar yolculuk yeter, bu istasyon iyidir" diyorlar.

Emin olun derdim 36 beden biri olmak değil. Sadece 3 kilo daha vererek hem yuvarlak hesap bir sayıya inmek hem de gözüme batan fazlalıklardan kurtulmak. :)

Bu arada sevdiğim geçen akşam bu konudaki son sözünü söyledi. Eğer ki bir daha kilo alırsam tadımız kaçarmış :) Bir daha beni sadece "miniğe gebeyken" kilolu görmek istiyormuş... İlk cümlesine kızmaya hazırlanırken arkasından böyle tatlı bir cümle kurunca yağlarım eriyiverdi.. (evet o sırada fırsattan istifade, bir kaç gr zayıflamış olabilirim)

3 yorum:

  1. Vallaha hiç nispet yapıyorsun diyemem ve kim derse de sana haksızlık yapar bence. Ne güzel ki bir hedef koymuşsun ve bu hedefe ulaşmana da öyle az kalmış ki :) Tabii ki bu süreci ve insanların takdirlerini bizimle paylaşacaksın, hem amaç da paylaşmak değil mi ki zaten :)
    Tam ben de affına sığınarak sevgiline cık cık cık diyecektim ki hakikaten de son cümleyle süper toparlamış konuyu :))
    Yalnız son cümlene de koptum yaa :D:D

    YanıtlaSil
  2. b3ngü; çok teşekkür ederim desteğin için :) inan buradan paylaşım içinde olmak öyle motive ediyor ve iyi geliyor ki, bu konuyla ilgili her gelişmeyi koşa koşa gelip yazıyorum :))
    son cümleye ben de koptum şimdi :D

    YanıtlaSil
  3. Canim ben dikkat ettim mesela insan 4-5 kg verince bir beden kücülüyor ama kilo verdikce 2 kg bile fark ediliyor baskalarindan. Örnegin ben 68 kg dan 63 kg ya düseyim ancak millet "kilo vermissin!" der, ama 59 kg dan 57 ye düseyim hemen fark edilir. Birde yüz hatlardan genelde cok belli oluyor, insan kendisi nekadari fark etmesede, seni cok nadir görenler daha farkinda olur.

    YanıtlaSil