26 Nisan 2011 Salı

Bunun 38'i var mı?

Dün akşam alışverişe çıktım.Şu İstanbul Shopping Fest bitmeden kıyafet ihtiyacımı gidermek istedim. 
Geçen hafta perşembe günü de böyle bir girişimim olmuştu fakat o gün sevdiğimin planlanandan erken gelmesi ile daha ilk denememde ortada kalmış, alışveriş keyfimi bitirmiştim. O gün Mango'ya girmiş ve siyah yüksek belli bol paçalı bir pantolon sormuştum. Satış görevlisi çocuk aradı taradı depodan tam istediğim gibi bir şey getirdi. Kaç beden olsun sorusuna, "bilemiyorum, kilo verdim eskiden 40 giyerdim ama 38 olur mu acaba..." diye cevap verince 2 bedeni de getirtti. Aldım pantolonları girdim kabine önce 38'i giyeyim dedim, yüksek bel olunca bel oyuntusu sayesinde daha küçük bedenler rahat olabiliyor. Giydim çıktım, bir bolluk var. 38 giydim bol olamaz diyorum ama bol işte, oturmayan yerler var. Rica ettim 36 getirebilir misiniz diye. Bir yandan da 36 nasılsa olmayacak ama merak ettim diyorum :) Tam o sırada sevdiğim gelmiş bulundu. İstedim diye bekledi beni, o sırada 36 beden pantolonumuz geldi. Ben bir giydim oldu! Şoklar içinde çıktım kabinden :) Satış yapan kızlar da "bu daha iyi olmuş" dediler. Sadece belinde azıcık bir darlık var o kadar, yani tam üzerime oturan oydu. Ben 36 bedene sığdım diye çok mutlu olsam da fiyatının 99,90 olduğunu öğrenince o kadar zahmet verdiğim için özürler dileyerek güzelim 36 beden pantolonumu indirimde almak üzere ayrıldım oradan. Tabi çok mutlu oldum ama biliyorum daha 36 beden olmadığımı, o tamamen o pantolona özgü bir durumdu farkındayım. 

Neyse dün yine Mango'ya gittim. Bu sefer Kadıköy'deki Outlet mağazındayım. Zamanım az, tamamen hedefe yönelik parçaları topluyorum elime. Fakat ne beden alacağımı şaşırıyorum. Aynı şeyin hem 38 hem 40, hem M hem L bedenleri ile doluştum kabine. Gerçekten de 40 ve L büyük geliyor M ve 38'ler ise azıcık dar geliyor. Bir ara tam arasındaydım şimdi 38'e yaklaşmışım. Aldığım parçalardan sadece biri L ve 40 beden. Onun dışında her şeyler 38 beden ve M :) Bir de bilirim Mango'nun kalıpları çok geniş geniş değildir. Orada 40 beden pantolona sığamayıp da kabinden kafamı uzatarak "Bunun 38'i var mı?" diye sorarken yüzümdeki şapşal ifadeye kızın ne gibi bir anlam verdiğini bilemiyorum tabi. Çünkü uzun zamandır böyle bir soru sormamıştım. Hatta belki ilk defa sordum :) 

Anlayacağınız benim için sıkıntı dolu saatler olan alışveriş anlarım keyfe dönüştü. 36 bedene sığabildiğim o andan beri içime dolan özgüven dün akşam 38 bedenlerle tavan yaptı. Ben bu işe başlarken her şeyim 40-42 bedendi. O yüzden mutluluğum gözle görülebilir ve ölçülebilir bir şekilde şimdi dolabımda duruyor :)) 

4 yorum:

  1. Süpersin yaa,Allahım bende o günleri görebilcekmiyim?

    YanıtlaSil
  2. Merhabaaa :))
    Senin adına çok sevindiğimi söylemek istiyorum öncelikle. Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Aynı durumu ben de yaşadım vallaha (: Kot denemeye gitmiştim bedenimi söyledim, aldım denedim biraz bol geldi, bi sordum meğerse çocuk benim istediğim bedenin de bir beden küçüğünü getirmişşş ve bana bol gelen oymuşş :D , ayy o anki mutluluğumu anlatamam :) Soluğu kasada aldım :)
    Haa ayrıca bence bir kadına en çok 38 beden yakışır yani en iyi
    durumdasın :) Böyle devam:)
    Sevgilerimle... =)

    YanıtlaSil
  3. Hayalci; eminim o günleri göreceksin.. Ben de çok umutlu değildim ama bir anda oluverdi. Sen de yaparsın ;)

    B3ngü; o güzel duyguyu bir kez daha yaşamak için şimdi sürekli aklım mağaza kabinlerinde :)) Ben de 38 bedene çivi çakmayı planlıyorum. Bir kaç kilo verince tam 38 olacağım, o zaman daha bir benimseyeceğim sanırım beden ölçümü :)

    YanıtlaSil
  4. ya mangodan (internetten) ceket alıcam minyon tipliyim s mi almıyım m beden mi acaba:(

    YanıtlaSil