28 Kasım 2013 Perşembe

Çuval Projesi Halim

Beyler bayanlar,
Canlarım cananlarım,
Acil durum!!!

Bu gün uzun zamandır yaptırmak istediğim doktor kontrollerimi yaptırdım. Ve sonuç olarak şükür ki önemli bir sağlık problemim yok ancak yapmam gereken tek bir şey var KİLO VERMEK! Evet elimdeki kağıtta sevgili dahiliye doktorum tarafından "Kilo ver, egzersiz yap" yazılmış çok cici bir not var.

Kan tahlillerim yapıldı, normalde hep düşük çıkan demirim bile yerindeydi. Yıllar sonra demirimi olması gereken değer aralığı içinde görünce duygulanmadım desem yalan olur. :) Açıkçası bu konuda elimden geldiğince dikkatli olmaya çalışıyordum ve sonunda emeklerim yerini bulmuş :) Demir yerindeyken insülin direncimin ise olması gerekenden yüksek olduğu ortaya çıktı. Bu da kilo vermemin önünde bir engel olup hatta belki daha kolay kilo almama sebep olan bir faktör. Düşük glisemik indeksli bir beslenme düzenine geçmem ve insülin direncimi dengeleyerek hafiflemem gerekiyor.

Sevgili Doorstepping ve Zoi de geçtiğimiz günlerde konuşurkene yeni bir projeye başlamışlardı. Detaylarını buradan okuyabilirsiniz. Ben de bakıp bakıp acaba katılsam mı onlara diyordum ve bu gün anladım ki katılmak zorundayım, tabi onlarla aramda ufak bir fark var. Zira benim hedefim onların şu anda oldukları kilolar :) Ben onların olduğu sayıları görsem yetecek bana...

Evet beyler bayanlar ben Pelin Batır bu gün evdeki tartımda 78,700 Kg çıktım.
29 Kasım Cuma günü itibariyle hafifleme sürecine giriyorum. Acelem yok, sakin ve emin adımlarla yürüteceğim bu süreci.
Hedeflerimi parçalara ayırarak kasılıp sıkılmadan hafiflemek ve sağlığıma kavuşmak istiyorum.
Hedef 1 = 13 Aralık Cuma 76 Kg
Hedef  2 = 27 Aralık Cuma 74 Kg
Hedef 3 = 1 Şubat Cuma 70 Kg

70 Kilodan sonra nihai hedefim ise 65 Kg olmak. Ancak onun için şimdiden bir tarih belirleyemeyeceğim. Önce 13 kiloluk hedefimin ilk 8 kilosunu vereyim sonra kalan 5'i de veririm diye ümit etmekteyim :)

Diyetisyene gitmeyeceğim. Elimde geçen mayıs ayında gittiğimde kullandığım listeler var. Belki önümüzdeki aylardaki duraklama dönemlerinde bu hakkımı kullanırım ama özellikle ilk 4 kilonun elimdeki liste ile gideceğini biliyorum. Daha önce gitti, şimdi de gidecektir ;)

İşte böyle canlarım ciğerlerim hazır şu anda evdeyken rahat rahat hayatıma hareket katmak suretiyle zayıflama günlerim başlıyor...

Gelişmelerle en yakın zamanda yanınızda olacağım.
Öperim :*

2 yorum:

  1. Yanındayım, arkandayım Pelin.
    Acı yok. Acı yok.
    Tatlı da yok.
    Makarna yok. Pilav kattiyen yok :)

    YanıtlaSil
  2. Sakin ve emin adımlar! Oldu bu iş olduuu :) kolaylıklar hepimize..

    YanıtlaSil