2 Mart 2013 Cumartesi

Neredeyse 80 Halim

Cumartesi akşamı sabah yapılmış güzel bir kahvaltı sonrası gezmece, yürümece derken akşam karnını doyurmaca sonra da sırf meraktan tartıya çıkma. Kaç gündür tartıda 78'i görmeye alışan gözlerin bu sefer 79,7 ile buluşur. "Vay anasını" dersin "80'e üç kala..." Sabah çekilen fotoğraflarda görmek istemediğini tartı sana gösteriyordur. İçin acır. Bir yandan bu kadar kısa sürede hızla aldığın kilolara şaşırır, bir yandan kilo yapacak her şeyden ani bir şekilde soğursun. Diyete falan başlamıyorum ben bilginiz olsun, bildiğiniz hafifleme maratonuna çıkıyorum. O sayıları görünce gereken şoku yaşadım şimdi zayıflayıp etrafımı şok etme zamanı...

Öperim hepinizi!

5 yorum:

  1. Sevgili pınar emin ol yalnız değilsin , aynı dönemde evlendik 65 ile evlenip 75 i görende benim :) şuan 68-69 arası gidip geliorum ve ben bunu karataya borçluyum . denemek istersende şiddetle tavsiye ederim ..

    YanıtlaSil
  2. karatay'ın doğru dediği şeyler var tabi, birkaç konuda çok yanlış yönlendiriyor toplumu. kısacası, herkes için işleyen tek bir diyet yoktur, olamaz. ama herkes için doğru tek birşey var: hareket. size başlangıç önerim, hergün yarım saat hızlı yürüyüş. önce iki günde birle başlayabilirsiniz, ama sonra hergün. bisiklete binecek yeriniz varsa binin, yüzebileceğiniz yer varsa yüzün, ama ikisi de yoksa yürüyün. sadece kilo değil, sağlık için en önemli şey metabolizma hızını artırmak. ne yediğinizden çok daha önemli bu. bunun yolu da tempolu aktivite. dikkat edin, bazı insanlar çok yerler ama gayet incedirler. özellikle erkeklerde çok olur bu. ilgilenirseniz sonra devam ederim önerilere.

    YanıtlaSil
  3. Karatay'in dedigi bircok seyi ben de takdir ediyorum, bir diger sevdigim yani ise bizim damak tadimiza uygun yonlendirmeler yapmasi. Ama beni de rahatsiz eden bazi sozleri var; mesela diyor ki "koyunlar sadece ot yiyor ama kuyruk yaglari var. Ot yag yapmaz diye bir sey yok." Yani yaklasik bu manada. Haci, koyunun sindirim sistemiyle biz bir miyiz Allah askina? Ondaki enzimler bizde var mi ki? Ben de 54 ile evlenip (kisayim biraz) su an 72 olmus bir insanim. Damdan duseni damdan dusen anlarmis.

    YanıtlaSil
  4. karatay'ın başlıca yanlışı, sürekli protein önerip hiç karbonhidrat almayın demesi, neredeyse meyvayı bile pek önermemesi. ayrıca, zeytinyağ dururken hayvansal yağı da önermesi. karbonhidrat da vücut için gereklidir. karbonhidrat bu kadar korkunç birşey olsaydı makarnasız öğün geçirmeyen italyanlar bizden sağlıklı olmazdı. aynı şekilde çok pirinç tüketen japonlar da. şurada" da yazmıştım, anne hamileyken az karbonhidrat tüketirse çocuğun obez olma olasılığı artıyormuş. şeker sağlık için çok zararlıdır, ama tam buğdaydan ekmek ve makarnanın birçok faydası da vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimle paralel fikirleriniz var, önerilerinizi dinlemek isterim. İlgili yaklaşımınız için teşekkürler...

      Sil