30 Mart 2011 Çarşamba

4 Gün oldu

Şekerlerim pedal çevirmeyeli 4 gün oldu :( ama neden? pazar ve pazartesi günü halim yoktu, salı ve çarşamba sabahları ise hastaydım. Evet dün sabah şiş bir boğazla uyandım, dün işten erken çıktım eve gittim ve resmen kendimi bakım kampına aldım. O arada güçleneceğim diye o kadar çok yemişim ki, bir günde 1 kilo alıvermişim. Ama şu anda bunu pek düşünecek halde değilim. Dün yaşadığım sersemlik üzerimden gitti ya o 1 kilo nasılsa gider.

Bu gün daha iyiyim ama ara öğünlerimden birinde muz yiyeceğim yine de. Şu anda vücuduma pek güvenmiyorum bir yolunu bulursa hemen kendini seriverecekmiş gibi duruyor. :)

Yarın sabah kısmetse devam edeceğim spora. Zaten spor yaptığımda da ayrı bir zindelik kazanıyorum. Tekrar onu yaşamak istiyorum. Günlük raporumu verdim artık işe dönebilirim.

Öperim nane şekerlerim :)

29 Mart 2011 Salı

Kızlar, (hep kadınların beni takip ettiğini düşünüyorum da, erkek izleyicilerim varsa yanlış anlamasınlar) 3 sabah oldu pedal çeviremiyorum... :(

Pazar sabahı dinleneyim dedim, dün sabah öyle geçti bu sabah da hasta gibi uyandım terlemek istemedim derken 3 sabahtır tembellik yapıyorum. Bir an önce eski rutinime dönmek istiyorum artık kendimi kötü hissetmeye başladım.. Söyleyeyim de rahatlayayım :)

28 Mart 2011 Pazartesi

İstek Parça

Selinka ve Denizkızı diyet listesinin paylaşımı konusunda ısrar edince daha fazla dayanamıyorum. (ben de böyle okuyor olsam listeyi isterdim sanırım) Kızlar inan sizi yanlış anlamıyorum derdim daha çok kimseyi yanlış yönlendirmemek. Listeyi paylaşırım tabi yazarım buraya sonuçta bana özel değil ama sonra bir diyetisyen, beslenme uzmanı gelip bana kızmasın "Sen kimsin de böyle liste veriyorsun!" diye :)

Bu liste yıllar evvel arkadaşım dr. kontrolünde diyet yaparken doktorun diyeti hızlandırmak için verdiği bir listedir. Liste doktor tarafından verilmiştir fakat arkadaşım için yazılmıştır. Ben uyguladım bana da uydu ama size uymazsa onu bilemeyeceğim.

Kızlar Dikkat şok diyetin esas listesine ulaştım ve hatırladığımdan daha farklı bir kaç şey varmış, keşke daha önce bulsaymışım listeyi bana da değişiklik olurdu neyse onları farklı olarak yazdım dikkatinizi çeksin diye :) ( Selinka belki bu hali ile sen de yapabilirsin )

Kahvaltı : 1 haşlanmış yumurta + 1 dilim light ekmek + 1 normal boy domates + şekersiz çay/kahve 
Ara öğün : 1 porsiyon meyve 
Öğle yemeği : 1 küçük kutu ( 80 gr ) yağı süzdürülmüş ton balığı (isterseniz light tüketebilirsiniz yağsız olarak)
veya 
4  adet ızgara köfte
veya
avuç içi büyüklüğünde ızgara tavuk
+ havuçsuz yağsız salata (limon olabilir tabi ki) 
 + 2 dilim light ekmek 
Ara öğün : 1 kutu meyveli yoğurt (ben sadece light yoğurt tükettim şekerimi zıplatmamak için)
Akşam yemeği : Öğle yemeğinin aynısı veya 2 domates + 1 biber + 1 yumurtadan yapılmış menemen ve 1 dilim light ekmek
+ havuçsuz yağsız salata (limon olabilir tabi ki)

Öğünlerin arasında 1,5 - 2 saat olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Ve tabi ki en az 2 lt su içilecek :) Gün içinde yine şekersiz çay/kahve tüketimi serbest... (Ben son yaptığımda günde 2 fincan yeşil çay içtim, normalde de içiyorum ya neyse)

Bu diyet SADECE 2 GÜN yapılacak bir diyet olup 2 ayda bir kereden fazla yapılmaması önerilmekte. Sürekli yapılacak bir beslenme düzeni değil zaten çok kolay da değil. Hani tok tutarak kilo verdiren bir liste değil gerçekten açlığı hissettiğiniz bir liste ama zaten amaç rutini kırarak metabolizmaya hız kazandırmak ve kilo verme sürecine devam edebilmek.

Eğer bir dr. bu yazıyı okuyorsa kusura bakmasın biz böyle kendi aramızda laflıyoruz, kızlar bana çaya gelmişlerdi o arada verdim listeyi gibi düşünün ;)

Şok Şok sonrası

Canlarım şok diyetimi yaptım bitirdim ama sonrasını sizlerle paylaşamadım. 
Perşembe sabahı diyete başlamadan tartıldığımda 69.800 gösteriyordu sevgili tartım. Cumartesi sabahı tartıldığımda ise 68.400 ile mutlu oldum. Yani net 1,5 kilo vermişim iki günde. Ama gerçekten de çok dikkat ettim o iki gün, daha önceki şok denemelerimden olmadı ve başarıyla bitirildi. Sonunda da karşılığını aldım. 
Benim şok diyeti yapmamın iki sebebi vardı. Birincisi hedef kiloma doğru ilerlerken süreci biraz hareketlendirmek ve motivasyon kazanmak, ikincisi özellikle bu günlerde yapmamın sebebi cumartesi günü benim için özel bir gün olması ve o güne mümkün olduğunca zayıf girme isteğimdi. 
Amacıma ulaştım gerçekten de istediğim gibi oldu bu da beni ayrıca motive etti. Cumartesi günü sabah kahvaltım, ara öğünüm diyet usulü ilerledi ama öğle yemeği yemedim ve direk akşam yapılan ikramlara sardım. Onlardan da çok fazla yiyemedim ama pasta yedim. Sonrasında akşam yemeğinde de istesem de çok yiyemedim. Bir tek köftelerimin hepsini yiyebildim. Sanırım ben farkında olmadan midemi baya bir küçülttüm :) 
Pazar sabahı pedal çevirmedim dinlendim, gün içinde yiyeceklerime de çok dikkat etmedim ne varsa yedim ama hep az az yedim daha doğrusu az az yiyebildim. Eskiden Kızılkayalar'dan bir ıslak hamburger üzerine de kaşarlı dürüm döneri mis gibi yiyebiliyorken bu sefer sadece bir ıslak hamburger ve bir ısırık dürümle doydum.  
Doyduğum zaman nasıl mutlu oluyorum bilemezsiniz :) 
Bu sabah da bisiklet için kalkamadım, yarın pedal çevirme çalışmalarıma devam edeceğim. 2 gün ara yeter :)

Bu arada sevgili Denizkızı şok diyetin içeriğine dair bilgi istemiş. Yalnız ben bunu söylemeyi çok uygun bulmuyorum aslında. Çünkü ne diyetisyenim ne de bu konuda bilgi sahibiyim. Sadece bildiğim ve daha önce denediğim bir reçeteyi uyguladım. İnternette yeterince bilgi kirliliği var işin ehli olmayan bir sürü kişi bir sürü konu hakkında yalan yanlış bilgiler veriyor onlardan biri olmak istemediğim için bu isteği ne yazık ki cevaplayamayacağım. Lütfen yanlış anlaşılmasın, listeyi sizlerden saklamak gibi bir niyetim yok. Sadece kimseyi yanlış yönlendirmek istemiyorum...

25 Mart 2011 Cuma

Şok Şok 2. Gün :)

Evet bu gün şok diyetimizin 2. günündeyiz. 

Düne göre daha iyiyim, sanki bünye hemen alışıyor anlamıyorum :) Dün gayet istikrarlı bir şekilde yemem gereken kadar yedim bu gün de inşallah öyle kapatacağım. Böylelikle 2 günlük şoklar şokum son bulacak :) 
Bu sabah uyanabildim ve yine pedal çevirdim, gerçekten çok iyi geliyor bu iş.. Ciddi ciddi sevmeye başladım. 

Yarın da beni uzun zamandır görmeyen bir sürü insan görmüş olacak, bakalım onlar nasıl bulacaklar beni. Gerçi yüzümden anlaşılır hale geldim, ciddi bir süzülme söz konusu (^_^)

İşte böyle şekerlerim, (madem şeker yiyemiyorum siz olun benim şekerlerim) hafiflik çalışmalarım tam gaz devam ediyor. Gerçi ben uzun bir ara vermiştim buradan sizlere seslenmeye üzerine bir de blog yasağı geldi, bilemiyorum orada sesimi duyanlar var mı ama olsun ben anlatayım da elbet buluruz bir okuyan :) 

24 Mart 2011 Perşembe

anlayamıyorum

anlayamıyorum insanları.. ne zaman diyet yapsam, yediklerime dikkat etsem çevremdekiler bu durumu garipsiyorlar, çok farklı bir şey yapıyormuşum gibi sanki kendimi zincirlere vuruyormuşum gibi bakıyorlar...
geçen sene Yasemin Soysal'ın bir kitabını okumuştum orada 3 günlük bir detoks vardı. Detoksu kilo vermek için yapmayın kendinizi arındırmak için yapın diyordu. yapmak için boş olduğunuz değil her zaman vakit geçirdiğiniz insanlarla birlikte yapın diyordu, böylelikle siz yemek yemediğiniz zaman çevrenizdekilerin nasıl tepki verdiğini anlamış olur, sizi sabote edenleri anlamış olursunuz diyordu. ben de denemeye karar verdim, üç gün boyunca meyve ile beslenecektim. detoksu uygulamak için hafta içi okula gittiğim günleri seçtim. o gün okulda yemek yemek yerine çantamdan çıkardığım meyveleri yediğimde gördüm ki çevremdekiler bana inanılmaz destek veriyor. hepsi ilgilendi ve destekledi beni. o zaman çok sevinmiş ve mutlu olmuştum karşılaştıklarımla. işte bu gün de tam tersi sinir oldum verilen tepkilere. herkes neden kilo verdiğimi sorguluyor. yahu size ne? evet son zamanlarda kilo verdim ama ben hala 69 kiloyum ve hala vücudumda fazla yağ var. kendileri dikkat etmedikleri için mi diyorum ama böylesine art niyetli düşünmek istemiyorum ama kilo vermek istemenin neresi kötü? daha gencim ve bu yaşta olmaması gereken yağa sahibim, yazık ileride nasılsa metabolizmam yavaşlayacak. hem zayıf olmanın neresi kötü, daha sadece 42 bedenden 40 bedene indim onları duyan 36 bedenden 34 bedene düştüm sanır.

ayy böyle doldum bu gün işte.. şok diyetimi başarıyla sürdürüyorum.. bu gün bitti bakalım.. yarını da atlatırsak mis gibi olacak :))

Şok Şok!

Canikolarım bu gün şok diyetteyim :)

Bu gün ve yarını kapsayan 2 günlük bir diyet bu. Daha önce arkadaşımın dr. kontrolünde yaptığı diyette dr'un kilo vermesi yavaşladığında ayda bir kereden fazla olmamak kaydıyla uygulayabileciğini söylediği bir diyet bu. Daha önce o bahsettiğim çok kilo verme sürecimde de bir kere yapmıştım ve faydasını görmüştüm. Şimdi de metabolizmamı hızlandırmaktan çok derdim cumartesiye kadar verebileceğim en çok kiloyu vermek :)

Hani 69 oldum demiştim ya 68 olayım bari diye son bir gayret gösteriyorum. Çünkü bu şok diyetle 1 kilo verilebiliyor hatta 1,5 bile olabilir artık duruma bağlı.. Bakalım ben de bu sefer nasıl bir sonuç çıkartacak.

Bu sabah da uyuyakalmışım pedal çeviremedim :( Artık yarın ve cumartesi sabahı asılacağım, hatta cumartesi biraz daha uzun mu çevirsem ne yapsam :))

İşte şimdilik benden haberler böyle, saat 12 olmak üzere ben de heyecanla öğle yemeğimi bekliyorum :)

23 Mart 2011 Çarşamba

Tartı

Hani Dukan diyetimi yaparken tartılmadığımdan bahsedip duruyordum ya, işte artık işler öyle yürümüyor. Sürekli dilimde bir "dijital tartı lazım" lafı dolanıp duruyordu. Sonunda Allah sesimi duydu bedavadan yolladı evime, sonra ben ne yaptım "I-ıh ben bundan istemiyorum olmuşken adam gibi yağ oranını falan ölçenlerden olsun" dedim ve kutusunu bile açmadan kenara koydum. Bir haftadır mahzun mahzun kutusunda bekleyen tartıya bu sabah dayanamadım ve açtım kutusunu çıkardım koydum yere ve çıkıverdim üstüne :) 

En son o hep tartıldığım tartıda 69 çıkmış, bu haftasonu 70.200 olduğumu görmüş ve üzülmüştüm. Bu sabah yeni tartımda tartıldım ve 69.300 çıktım. Artık diğer tartının bir hükmü kalmadı, malum biliyorsunuz önemli olan hep aynı tartıda tartılmak çünkü ancak o zaman anlayabiliyorsunuz kaç kilo verdiğinizi, kimi zaman 2 tartı birbirini tutmayabiliyor. 

İşte böyle 74-75 kilolardan 69'a indim. Gerçekten fark etti vücudum, daha önce 65'i gördüğüm zamanı düşünüyorum da sanırım baya iyi zayıflamışım ben o zaman. Çünkü şimdi bile gözüme gayet iyi geliyor vücudum kim bilir o zaman nasıl duruyorumdur :) Ama bu merakımı gidereceğim inşallah, eğer bu ritmim bozulmazsa bir kaç aya yine o sayıları göreceğime inanıyorum :) 

21 Mart 2011 Pazartesi

Canlarım, bloglar hala sessizliğe bürünmeye mahkum bırakılmış olsa da ben geldim buradayım. 

Sabahları pedal çevirmeye devam ediyorum. Bunu yaptığım için kendimi gerçekten çok iyi hissediyorum. Her sabah enerji doluyorum sanki. Her gün düzenli sporun yeri ayrıymış :) 

Yiyeceklerime dikkat ediyorum. Pilav, makarna yemiyorum. Ekmek yiyorum eğer doymayacağıma inanıyorsam yoksa onu da kahvaltı dışında pek tüketmemeye çalışıyorum. 

Perşembe akşamından beri çok yiyorum :( Ne kadar zararlı şey varsa yedim, içtim... Üstelik bir sabah da pedal çevirmedim. Anlayacağınız son 4 günümü kendimi sabote ederek geçirdim. Ama böyle bir 4 gün geçirdim diye kendimi bırakacak değilim. Bu gün yine ipleri elime aldım. Hafiflik çalışmalarına aynen devam ediyorum :) 

Sonuçları yine bildirmek için geleceğim sizi de her zaman beklerim..

8 Mart 2011 Salı

:)

Hazır kumanda panelime ulaşmışken bana ulaşabilenler varsa onlara ses vermek istedim. 
Canlarım ben sabah sporuma devam ediyorum. Hatta dünden beri zamanını arttırdım 25 dakika pedal çeviriyorum. Gerçekten çok iyi geliyor, sadece zayıflamak değil güne zinde başlamak için de birebir. Spor yapmaya başladığımdan beri sabahları çok daha hızlı hazırlanıyorum ve hep daha erken çıkıyorum. Spor yaparak geç kalma derdine son diyorum :) Tabi tek artısı bu değil. Cumartesi sabahı tartıldım ve uzun zamandır görmediğim bir sayıyla karşılaştım. 69.300 yazıyordu tartıda. Bir mutlu oldum, bir mesut şekilde indim tartıdan anlatamam. Güzel şey zayıflamak. Zaten zayıfladığımı hissediyordum da bu kadar beklemiyordum. Daha bir gaza geldim :) Büyük hedefler koymadan ufak ufak ilerleyince daha emin adımlarla yol alınıyor sanırım. Şimdi hedefim 67 olmak. Bakalım iki hafta sonra tekrar tartılacağım. Umarım o zamana bu blog yasağı saçmalığı son bulur da sizlerle daha sık sık iletişime geçebilirim. 

Yemek düzenime değinmemiz gerekirse, sabahları kızarmış bir dilim ekmek, haşlanmış yumurta ve peynir yiyorum. Beyaz peynirim mis gibi ezine peyniri öyle light falan değil. Yiyemiyorum onları. Sonra saat 10-10:30 arası yarım paket light bisküvi ile ara öğün yapıyorum. Hatta bu yazıdan sonra yiyeceğim. 12'de öğle yemeğinde o gün ofiste ne piştiyse ona göre ayarlıyorum. Mesela dün brokoli çorbası vardı. Bir kase ondan içtim, üzerine de kabak yemeği vardı ondan yanında 1 dilim ekmekle yedim. (Ekmeklerim ya tam buğday, ya tam tahıllı gibi sağlıklı seçenekler oluyor, zaten beyaz ekmek sevmeyen biriyim) Yine 4 gibi ara öğün yapıyorum sabahtan kalan yarım paket de bu saatte bitiyor. Bazen bisküvi ile çay içiyorum sonra üzerine bir bardak Nescafe Lif-Aktif içiyorum. (Yeşil paket) O bir bardak öyle yoğun oluyor ki bir şeyler yemiş gibi oluyorum. Akşama da evde ne varsa ondan bir porsiyon ayarlıyorum ama bu saatte ekmek yemiyorum. Gün içinde mutlaka 2 litre su bitiriyorum ve yeşil çay içiyorum. Akşam yemeğinden sonra bir daha bir şey yemiyorum. 

Durum budur şekerlerim, ben bu şekilde ne aç kalıyorum, ne kendimi diyette gibi hissedip strese giriyorum.. Üzerine bir de kilo veriyorum daha ne isterim ki :) En kısa zamanda görüşebilmek dileğiyle... 

Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun!!!